Bize Ulaşın
+90 (312) 428 18 28Büyükelçi Sokak No: 12/A
Kavaklıdere, ANKARABize Yazın
iletisim@medsentez.comMeme muayenesi sırasında hafif bir rahatsızlık veya hassasiyet hissi normaldir ancak genellikle ağrı hissedilmez.
Evet, memede normalde var olmayan ve yer işgal eden tüm oluşumlara kitle denir. Kistlerde kanserde bir kitle oluşturur.
Meme başı akıntısı, memeden sıvı gelmesi durumudur. Meme başı akıntısının birçok farklı sebebi olabilir.
Kalıtsal meme kanseri, ailesel bir geçiş özelliği gösteren meme kanseri türüdür.
Memede kist, süt kanallarında içi sıvı dolu kesecik veya kesecikler olarak tanımlanan bir yapıdır.
Eğer meme kanseri gibi bir durumdan şüpheleniyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Memede lenf nodları, meme dokusu etrafında ve içinde yer alan herkeste bulunan lenf bezleridir.
Meme taraması, meme kanserini erken evrede tespit etmek veya kanser öncesi anormallikleri saptamak amacıyla yapılan düzenli testlerdir.
Meme taraması, genellikle mamografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) gibi görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılır.
Lokal ileri evre meme kanseri, kanserin meme dokusundan çıkmış ve yakındaki lenf düğümlerine veya çevre dokulara yayıldığı bir aşamadır.
Meme manyetik rezonans görüntüleme (MRG), ultrason ve mamografi gibi diğer görüntüleme yöntemlerinden farklı bilgiler sağlayabilir.
Memede kitle fark edildiğinde, mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.
Kalın iğne biyopsisi, bir kitleden veya anormal bir doku parçasından örnek almak için kullanılan bir invaziv işlemdir.
Radyoterapi, meme kanseri tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.
Meme kanseri teşhis süreci, genellikle aşağıdaki adımlardan oluşur.
Memede yanma hissi, meme kanserinin belirtisi olabilir ancak bu belirti genellikle diğer daha yaygın ve belirgin semptomlarla birlikte ortaya çıkar.
Meme muayenesi konusunda önerilen yaklaşım, genellikle bireysel risk faktörlerine, yaşa ve sağlık geçmişine bağlıdır.
Meme kanseri tanısı için kullanılan bazı görüntüleme yöntemleri şunlardır: Mamografi: Meme kanseri taramasında en temel ve yaygın kullanılan yöntemdir.
Mamografi, meme kanserinin erken teşhisi için yaygın ve temel olarak kullanılan bir tarama yöntemidir. Ancak mamografi her zaman tüm meme kanserlerini tespit etmeyebilir.
Meme muayenesi konusunda önerilen yaklaşım, genellikle bireysel risk faktörlerine, yaşa ve sağlık geçmişine bağlıdır.
Günümüzde maalesef kanser olmayı engelleyecek sihirli bir formül yok. Mükemmel ve özenli sağlıklı bir yaşama rağmen insanlar kanser olabilmektedir.
Meme kanseri tanısı alan çoğu kadının aklına ilk gelen şey “ölecek miyim?” sorusudur. Bunu takiben de “mememi kaybedecek miyim?” sorusu gelmekte.
Pembe Kurdele şu mesajı iletiyor: Meme Kanserinde Erken Teşhis Ve Tedavi Hayat Kurtarır. Farkında Olun: Erken teşhis hayat kurtarır.
Beyinde, insan vücudunu gece/gündüz değişimlerine adapte eden bir merkez bulunmaktadır. Bu merkez, gün ışığında birçok hormonal ve metabolik faaliyetler yanında, bireyin davranış biçimini de düzenler.
Yoğun meme dokusu olan kişiler ile yoğun meme dokusu olmayan kişiler karşılaştırıldığında, yoğun meme dokusu olanlarda meme kanseri riski daha fazladır.
Strese hemen her gün hepimiz maruz kalıyoruz. Trafikte sıkıştığımızda, işe geç kaldığımızda, çocuklar ödevlerini yapmamakta ısrar ettiklerinde, maddi problemler yaşadığımızda.
Hücrelerimiz bir sıvı ortamında bulunmaktadır. Hücrelerin içinde bulunduğu bu sıvıya lenf sıvısı adı verilir. Bu sıvının vücuttaki miktarınıdengeleyen sisteme lenfatik sistem adı verilir.
Burada sunulan yaşam önerileri kanser olma riskinizi azaltacaktır. Maalesef kanser olmayı engelleyecek sihirli bir formül yok, mükemmel ve özenli...
DEXA (dual enerji x – ray absorpsiyometri) veya kemik dansitometrisi de denilen inceleme, kemik mineral yoğunluğunu ölçmek, osteoporoz tanısını koymak ve tedavi...
Osteoporoz Nedir? Osteoporoz günümüzde en sık görülen kemik hastalığıdır. Dünya sağlık örgütü (WHO) raporlarına göre 50 yaş üzerindeki...